Brinite o vašim klijentima na pravi način

Solidan profit vam može doneti odlična reklama, ali zadovoljni kupci vam mogu doneti mnogo više –  odličnu reputaciju i ogroman profit. Tako da, pre svega, uspeh vaše firme potiče od zadovoljnih kupaca. Oni su ti koji vašu kompaniju mogu ,,uzdići do zvezda“, samo ako znate kako da komunicirate i brinete o njima na pravi način.

A to su veštine koje se uče i nadograđuju u praksi. Zato vam nudimo stručnu obuku za poziciju Customer Care Representative za jednog ili više vaših zaposlenih.

Šta dobijate od Customer Care Representative obuke?

Nakon obuke, u svom timu imaćete osobe koje znaju kako da:

  • Privuku i zadrže klijente,
  • Stvaraju zadovoljne kupce,
  • Vešto komuniciraju,
  • Izgrade pozitivne i stabilne odnose sa kupcima,
  • Ostave savršen prvi utisak,
  • Koriste pravilno i spretno različite kanale komunikacije
  • Postupaju na adekvatan način sa nezadovoljnim klijentima…

Obuku drži predavač sa višegodišnjim iskustvom u sektoru korisničke podrške, tako da će vaši zaposleni dobiti savete iz prve ruke i primere iz iskustva. I biti spremni da, odmah nakon obuke, rade samostalno kao Customer Care Representative u vašoj firmi.

Customer Care Representative obuka za vaše radnike

Podignite poslovanje vaše firme na viši nivo

Prijavite vaše zaposlene na obuku za Customer Care Representative. A mi ćemo izaći u susret vašim potrebama. Tako, za vaše zaposlene možemo organizovati obuku:

Takođe, možemo za vas da organizujemo ciljane obuke i pomognemo vam da dođete do željenog kandidata za posao. Saznajte više o našem projektu Pronađi kadar.

Za sve dodatno što vas interesuje, vezano za cenu, trajanje, tempo i rezultate obuke, možete nas kontaktirati putem telefona 011/4092-613 i 060/6648-967 ili putem mejla info@bizniskursevi.com. Takođe, možete nam poslati detalje vašeg zahteva putem ONLINE upitnika u nastavku strane.