Poslovna savršenost i Rationale doo: Nauči da praviš Android aplikacije i postani kandidat za IT poziciju

Bilo da se radi o zabavi ili poslu, svakodnevno koristimo aplikacije na našim pametnim telefonima i tabletima. Od naručivanja hrane, kreiranja dokumenata, pa sve do uživanja u omiljenoj muzici – gotovo da ne možemo zamisliti dan bez klika na neku od „ikonica” koje nam to omogućavaju.

Tako, popularnost upotrebe tehnologija i aplikacija konstantno raste, a čak 80% svih pametnih uređaja koristi Android OS! Stoga su upravo Android developeri, koji kreiraju ova uzbudljiva i korisna rešenja, jedni od najtraženijih stručnjaka na tržištu rada.

Možeš da postaneš deo ove važne ekipe: upiši šestomesečnu obuku, nauči sve što ti je potrebno za zanimanje Android developera, i po završetku obuke automatski ulaziš u proces selekcije za ovu poziciju u IT kompaniji Rationale doo.

Pozovi 021/300-20-33 ili 060/664-89-64 i saznaj kako da se prijaviš već sada.

Firma Poslovna savršenost organizuje još jedan projekat „Obukom do posla”, kojim je do sada zaposleno preko 550 ljudi. Ovog puta, u saradnji sa kompanijom Rationale, pružamo šansu za zaposlenje na poziciji Android developer svima onima koji žele da uče, stvaraju i napreduju u profitabilnoj IT industriji.

Rationale je brzorastuća kompanija, osnovana 2014. godine sa sedištem u Novom Sadu. Njihova glavna delatnost ogleda se u razvoju vrhunskih veb-aplikacija koje unapređuju biznise i poslovanja širom sveta.

Sjajna ostvarenja su rezultati posvećenog rada Rationale tima, koji se može pohvaliti otvorenom komunikacijom i prijateljskom radnom atmosferom. Svaki član uvek može računati na odgovore, smernice i podršku, te ova perpsektivna kompanija predstavlja savršeno mesto da otpočneš ili nastaviš svoju IT karijeru.

Stekni tražena znanja i mogućnost zaposlenja

Ukoliko bismo te pitali da nam nabrojiš ljude koje znaš, a da ne koriste pametni telefon – taj broj bi sigurno bio mali. Danas gotovo svako ima ovaj uređaj, a veliki deo njih funkcioniše zahvaljujući Android operativnom sistemu. Samim tim, postoji i ogromna zastupljenost Android aplikacija: od onih za prikazivanje vesti i fotografija, do alatki koje podstiču fokus ili prate važne poslovne parametre.

Sve ovo znači da postoji mnogo kompanija kojima su potrebni ljudi sa veštinama da pretvore ideje u funkcionalne aplikacije.

Jedna od njih je i Rationale, čiji članovi tima svakodnevno usavršavaju i razvijaju svoje talente. Upravo zato, pruža šansu svima koji su spremni da svojim trudom i zalaganjem dokažu da su spremni da postanu Junior Android developeri, i ulože svoje znanje u uspeh čitave kompanije. Dobrodošli su svi, bez obzira na prethodno radno iskustvo. Ono što je potrebno, jeste da završiš specijalizovanu obuku za Android developera i automatski ulaziš u proces selekcije u ovoj kompaniji.*

*NAPOMENA: Poslovna savršenost pruža samo stručno osposobljavanje za Android development. Zaduženi za selekciju kadrova u kompaniji Rationale, na osnovu selekcionog procesa sa svim polaznicima, biraju kandidata/e koji će dobiti mogućnost zaposlenja.

Za prijavu i dodatne informacije o kursu pozovi 021/300-20-33 ili 060/664-89-64.

Kako izgleda program obuke?

 

Obuka za Android developera počinje u septembru 2022, trajaće 6 meseci i održavaće se dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta.

Obuka se održava online putem Skajpa, uživo. Dakle, svakog momenta možeš da pričaš sa predavačem i drugim polaznicima, i da u potpunosti učestvuješ u nastavi. Takođe, ne moraš da dolaziš do škole, već možeš pratiti časove sa kojeg god mesta želiš.

 • Kratak pregled istorije razvoja Android operativnog sistema, osnovni pojmovi Android arhitekture, instalacija i podesavanje Android Studia
 • Uvod u osnovne komponente Android framework-a: Activity, Service, Broadcast Receivers, Content Providers; Android Manifest; Resursi
 • Kreiranje prvog projekta u Android Studiu, pokretanje aplikacije na emulatoru, kreiranje jednostavnog korisničkog interfejsa, startovanje drugog Activity-ja
 • Activity – koncepti, životni ciklus, deljenje podataka izmedju Activity-ja, Intents
 • Fragmenti – uvod, osnovni koncepti, kreiranje fragmenta, životni ciklus, komunikacija fragment – fragment i fragment-activity
 • UI – osnove – Linear Layout, Relative Layout, Constraint Layout
 • UI – osnovne komponente – Button, TextView, Spinner, Radio Button, Checkbox, Toggle Button, Pickers
 • UI – RecyclerView
 • UI – stilovi i notifikacije
 • Servisi – Foreground, Background, Bound
 • Permissions; Broadcasts, Broadcast receivers
 • Komunikacija sa REST API-jem, Retrofit biblioteka
 • Data storage: App-specific, Shared, Preferences
 • Data storage: Databases, Room persistence library

Predavači

 Tamara Žuvela je predavač na kursu Android. Diplomirala je inženjerstvo informacionih tehnologija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu,a potom školovanje nastavlja na master studijama smera inženjerstva informacionih sistema. Nakon završenih osnovnih studija zaposlila se kao saradnik u nastavi na fakultetu tehničkih nauka u Novom sadu, gde drži vežbe  na predmetima iz mobilnih informacionih tehnologija, web tehnologija i osnova programiranja u C i C# programskom jeziku.

 Sara Lazarević je diplomirani inženjer informacionih tehnologija i master student na Fakultetu tehničkih nauka. Software developer u kompaniji ICodeFactory, usmerena na razvoj web sistema kroz ASP.NET, React i Angular. Oduvek sam volela predavački posao i zbog toga se ni trenutka nisam dvoumila da postanem i saradnik u nastavi na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i prenesem sva svoja iskstva na buduće inženjere.

 Sofija Đorđević je predavač na kursu Android. Sofija je prošle godine završila osnovne akademske studije na smeru inženjerstvo informacionih sistema,  na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i stekla diplomu inženjera informacionih tehnologija. Nakon diplomiranja zaposlila se kao saradnik u nastavi na fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gde drži vežbe na predmetima iz osnova programiranja u C i C# programskomjeziku, web tehnologija i mobilne informacione tehnologija. Pored toga, trenutno i studira na master studijama smera inženjerstva informacionih sistema.

Na kursu za Android developera naučićeš da kreiraš različite Android aplikacije; saznaćeš sve o ovoj zanimljivoj IT oblasti koja se lako i brzo uči, a pruža mnoštvo opcija za rad. Nakon programa, moći ćeš da samostalno razvijaš rešenja za slanje mejlova, pozivanje određenog broja, snimanje zvuka, kreiranje galerije slika…

Obuka je zasnovana na praktičnom radu i vežbama. To znači da ćeš se u potpunosti upoznati sa okruženjem za izradu aplikacija, i steći ćeš sve potrebne veštine za konkurisanje na juniorsku poziciju u Rationale kompaniji, i dobar početak ili razvoj IT karijere.

Program je namenjen svim osobama sa teritorije Novog Sada i Vojvodine. Obuku mogu pohađati i polaznici iz drugih gradova Srbije, kako bi stekli traženo zvanje Android developera, ili se možda preselili u Novi Sad radi zaposlenja u kompaniji Rationale.

Šta nakon obuke?

Kompanija „Poslovna savršenost” već 10 godina uspešno realizuje projekat Obukom do posla, kroz koji zajedno sa firmama saradnicama stvaramo prilike za kvalitetno i praktično obrazovanje svima koji žele da uče nove veštine, i zatim steknu šansu za praksu i zaposlenje. Priče i utiske polaznika možeš pogledati ovde.

Nakon završene obuke, a u slučaju da ne postaneš junior u kompaniji Rationale, ne brini – imaćeš vredna znanja koja će te učiniti poželjnim kandidatom u bilo kojoj IT firmi. Pred tobom će biti i mnoštvo mogućnosti za samostalno razvijanje aplikacija ili freelance rad za klijente.

Zaista, na tržištu ima mnogo prilika za posao Android developera, i sasvim je sigurno da će ih u narednim godinama biti još više. Zato je sada pravi trenutak da iskoristiš svoju šansu: investiraj u obuku koja će ti doneti znanje budućnosti i postani traženi stručnjak.

Prijavi se i ostvari 50% popusta

 

Ovog septembra stvarno otpočni svoju IT karijeru. Prijavi se već danas i ostvari čak 50% popusta!

Puna cena specijalističke obuke za poziciju Android developer iznosi 21.600 rsd mesečno. Ako se prijaviš do petka 14.10.2022.  ostvaruješ popust od 50%. Cena sa popustom iznosi 10.800 dinara mesečno.

Start obuke je početkom septembra. Rezervaciju mesta i potvrdu svog učešća na obuci obezbeđuješ uplatom iznosa od 4.200 dinara (ulazi u ukupnu cenu obuke).

Sve što treba da uradiš, ako si iz Novog Sada, je dođeš do Agencije za obrazovanje Poslovna savršenost u Novom Sadu, u ulici Pavla Papa 1/II sp, doneseš svoju radnu biografiju, uplatiš rezervaciju i potpišeš ugovor.

Za sve dodatne informacije, pozovi nas na telefone: 0213002033; 0606648964 ili nam piši na email: info@bizniskursevi.com. Takođe, možeš popuniti i online formular ispod, nakon čega će te kontaktirati neko od naših savetnika za upis.

  Ime i prezime:

  Kontakt telefon:

  E-mail adresa: