Otpočni IT karijeru: Nauči QA testiranje i postani kandidat za juniorsku poziciju u kompaniji Evermed

Poznato je da IT predstavlja profitabilnu industriju koja je gotovo sinonim za uspešnu karijeru. Međutim, ono što je manje poznato, jeste to da obuhvata sektor koji ne zahteva opsežno znanje programiranja, a za kojim potražnja raste munjevitom brzinom – QA testiranje.

Oglasi su puni pozicija u ovoj oblasti jer je reč o zanimanju bez kojeg nijedna aplikacija ili softver ne bi bili u upotrebi. Naime, uloga QA testera jeste da utvrde koliko je neki program pouzdan i efikasan. Upravo zato su brojne firme u potrazi za ovim kadrom – oni osiguravaju da finalni proizvod bude što kvalitetniji, i tako doprinose dobroj reputaciji koju svaka kompanija želi.

Ono što je najvažnije: ovo je sfera koju ne zanima tvoje usmerenje u formalnom obrazovanju, niti prethodno radno iskustvo. IT vrata su širom otvorena za sve koji imaju volju da uče i stvaraju.

Firma Poslovna savršenost u saradnji sa IT kompanijom EvermedTV, u okviru projekta Obukom do posla, pruža šansu za zaposlenje na poziciji Junior QA testera svima onima koji žele da savladaju nove, tražene veštine i otpočnu svoju karijeru na najbolji način.

EvermedTV je „Netfliks medicinskih konferencija“ – brzorastući globalni medijski startap, sa kancelarijama u SAD i Srbiji, i misijom pružanja medicinskog obrazovanja lekarima širom sveta. EvermedTV kreira budućnost medicinskog usavršavanja.

Osnovno uverenje kompanije EvermedTV jeste da je obrazovanje najmoćnija sila za promenu sveta na bolje. Oni su globalna platforma koja omogućava lekarima da bez trošenja vremena i novca vide najnovije inovaciije iz sveta medicine, sa najvećih svetskih konferencija. Veruju da svaki posao treba da bude društveno svestan i odgovoran i da planetu i društvo čini boljim. Pored toga, Evermed redovno ulaže u stručnost i iskustvo svojih zaposlenih: kroz različite radionice, seminare, konferencije i uzbudljive team building aktivnosti! Ovde svaki član tima može očekivati prijateljsku, podržavajuću atmosferu, i mnoštvo prilika za profesionalni i lični rast.

Mogućnost zaposlenja u IT-u, bez obzira na prethodno obrazovanje ili radno iskustvo

QA (Quality Assurance) testeri imaju dinamičan posao gde im je glavni zadatak da, iz ugla korisnika, uočavaju mane u različitim programima, kako bi proverili kvalitet proizvoda pre puštanja u rad. Tako, dobre QA testere karakterišu sposobnosti kritičkog mišljenja, uočavanja detalja, dobrog rada u timu, kao i želja za napredovanjem i sticanjem novih znanja.

Ako se prepoznaješ u ovom opisu, ali te brine to što nemaš radno iskustvo ili diplomu nekog tehničkog fakulteta – pravi je trenutak da te brige ostaviš iza sebe.

Naime, kompanija Evermed pruža šansu za zaposlenje svima koji žele da svojim trudom i zalaganjem dokažu da su spremni da postanu Junior QA testeri, bez obzira na prethodno obrazovanje ili radno iskustvo. Sve što je potrebno jeste da završiš specijalizovanu obuku za QA testera i automatski ulaziš u proces selekcije u ovoj IT kompaniji.*

*NAPOMENA: Poslovna savršenost pruža samo stručno osposobljavanje za  testiranje softvera. Zaduženi za selekciju kadrova u kompaniji Evermed, na osnovu selekcionog procesa sa svim polaznicima, biraju kandidata/e koji će dobiti mogućnost zaposlenja.

Kako izgleda plan i program obuke?

Obuka za QA testera počinje 1. septembra 2022, trajaće 6 meseci i održavaće se dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta.

Obuhvata manuelno i automatsko testiranje, koje ćeš učiti od vrhunskih stručnjaka sa karijerama u istaknutim domaćim i inostranim firmama, te možeš računati na dragocene savete.

Obuka se održava u prostorijama škole u Beogradu, ali i online putem Skajpa, uživo.  Dakle, ukoliko nisi u mogućnosti da dolaziš na časove, škola ti omogućava da ovaj kurs slušaš preko Skajpa – od kuće ili sa bilo kog mesta koje ti izabereš. Svakog momenta možeš da pričaš sa predavačem i drugim polaznicima, i da u potpunosti učestvuješ u nastavi.

Program je namenjen svim osobama sa teritorije Beograda i okoline. Program mogu pohađati i polaznici iz drugih gradova Srbije i regiona, kako bi stekli IT zvanje QA testera, koje je trenutno najtraženije na sajtovima za zapošljavanje. I lako se probili na tržištu rada Srbije. Ili se možda preselili u Beograd radi zaposlenja u ovoj perspektivnoj IT kompaniji. Ili radili od kuće, online, kao remote posao. Pošto je QA tester jedna od najplaćenijih pozicija u Srbiji čak i za početnike u ovoj oblasti.

 • Šta je manuelno testiranje, zbog čega je važno, šta čini jedan proces testiranja, uloga QA testera
 • Koje vrste testiranja postoje, podela i predstavljanje svake vrste testiranja
 • Šta su bugovi, pronalažnje i prijavljivanje bugova, podela bugova po nivoima ozbiljnosti
 • Jira, TFS, šta su alati za praćenje, čemu služe, kako se koriste, opšte informacije o alatima
 • Šta su test cases, pisanje test case-ova, od čega se sastoje, primeri, praksa
 • Pisanje test case-ova na osnovu dokumentacije, pisanje test case na osnovu aplikacije
 • Testiranje web aplikacije, testiranje mobilne aplikacije…
 • QA procesi
 • Osnove objektno orjentisanog programiranja
 • Tipovi podataka i operatori
 • Klase, metode i objekti
 • Paketi u Javi
 • Instalacija Alata za rad
 • Podešavanje projekta za pisanje automatskih testova (Intellij, dependencies u POM-u projekta,
 • webDriver…)
 • Benefiti automatskog testiranja
 • Šta je i zašto koristiti automatsko testiranje
 • Koji Test Case treba automatizovati
 • Pisanje Selenium automatskih testova u Java programskom jeziku
 • Kreiranje različitih podataka za proveru, upoređivanje podataka, prisutstvo i rukovanje elementima
 • Čitanje grešaka
 • Čekanje elemenata (eksplicitno i implicitno)
 • Assertovi
 • Page object model (POM)
 • Izvršavanje automatskih testova iz komandne linije
 • Samostalni rad
 • Test

Tokom obuke, proći ćeš kroz ceo proces testiranja softvera što će ti pružiti sve neophodne veštine da se lako snađeš u ovom uzbudljivom, ali odgovornom zanimanju. Stoga je ovo idealna šansa da postaviš jake osnove znanja i pokreneš svoju IT karijeru.

Naglasak je stavljen na praktični rad i vežbe, koje će te pripremiti za konkurisanje na juniorsku poziciju u Evermed kompaniji.

Do sada, kroz projekat Obukom do posla, kompanija Poslovna Savršenost je uspešno obučila preko 30 000 ljudi koji su želeli da pronađu prvi posao ili promene postojeći. Znanje koje su stekli tokom naših obuka i kurseva, omogućilo je velikom broju njih da se zaposle ili dobiju praksu u različitim oblastima rada. Njihove priče možete pogledati ovde.

Predavači

 

Aleksandar Simonović trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Poseduje ogromno znanje za pružanje korisničke i tehničke podrške, zbog čega se specijalizovao za testiranje softvera. Uspeo je da uveri brojne firme u važnost softverskog testiranja. Zbog ogromnog znanja i iskustva koje poseduje, Aleksandrovi časovi su uvek dinamični i puni odličnih saveta za budući rad polaznika.

 

Ivona Vulović je po formalnom obrazovanju psihoterapeut pod supervizijom, a QA-om je počela da se bavi prvenstveno iz znatiželje pre više godina, da bi to u međuvremenu postalo njeno primarno zanimanje. Osnovna ideja kojom se vodi je da se ništa ne podrazumeva i da sve treba proveriti, na čemu i počiva QA. Smatra da je važno od grupe napraviti koherentan tim koji će se razvijati i usavršavati na samom kursu, kako pojedinačno, tako i kao celina.

 

Filip Stamenković je formalno obrazovanje stekao na Mašinskom fakultetu. Oduvek su ga interesovali računari i tehnologije. U radu se oslanja na preciznost i opipljive rezultate. Zato je sebe pronašao prvo u manuelnom, a potom i u automatskom testiranju. Polaznike motiviše da promene način razmišljanja, jer smatra da je za kvalitetnog QA neophodno “To think outside the box”. Trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA.

 Katarina Raonić, diplomirani informatičar, trenutno predavač na kursevima QA tester i administracija WordPress-a. Tokom studija na Prirodno-matematičkom fakultetu verovala je da će se zauvek baviti isključivo programiranjem, ali je prevagnula želja za “savršenim proizvodom” te je danas u poziciji da svojim iskustvom svakodnevno unapređuje jedan. Radi u jednoj od najvećih novosadskih kompanija na poziciji Test inžinjera, što joj olakšava da problem uvek sagleda sa obe strane – sa strane i programera i korisnika.

Jedan je od onih predavača koji zaista uživaju u svom poslu. Njeni studenti kažu da je fokusirana na detalje, da je rada da podeli znanje i da to radi odlično.

 Nikola Meandžija radi u IT industriji od 2008. godine, kada je radeći u tehničkoj podršci, pored svog redovnog posla držao i obuke za korisničku podršku, poslovnu diplomatiju i druge koje su doprinosile unapređivanju komunikacionih veština članova njegovog tima. To ga je dovelo do pozicije tim lidera, pa je nakon niza uspešnih projekata usmerio svoju karijeru na proveru kvaliteta softverskih rešenja. U firmi AssertQA u kojoj trenutno radi, bavi se manualnim QA-om na različitim projektima. Svoje predavačke veštine je iskoristio i u ovoj firmi i odlučio da obučavajući nove kadrove, sa svojim timom dođe do što kvalitetnijih kandidata koji bi se pridružili firmi.

Kvalitet softvera je imperativ u IT industriji, pa velika potražnja za QA testerima diktira i odličnu zaradu na ovoj poziciji. Jednostavno, kompanijama je važno da u svom timu imaju stručnjake iz ove oblasti, te su spremne da njihovo znanje vrednuju izuzetno dobrim uslovima.

Nakon završene obuke, a u slučaju da ne postaneš Junior QA tester u kompaniji Evermed, imaćeš relevantna znanja koja će te učiniti poželjnim kandidatom u bilo kojoj IT firmi sa razvijenim sektorom za testiranje softvera.

Iskoristi priliku: 1. septembra otpočni građenje svog uspeha u IT svetu. Potrudi se, usmeri pažnju na to gde želiš da budeš i tvoje mogućnosti su beskonačne!

Prijavi se i ostvari 50% popusta

Puna cena obuke za QA testera iznosi 21.600 dinara/mesečno. Za sve prijave do petka 14.10.2022. dobijaš kurs po ceni od 10.800 dinara/mesečno (50% popusta).

Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 4.200 dinara (ulazi u ukupnu cenu obuke). 

Sve što treba da uradiš, ako si iz Beograda, je dođeš do Agencije za obrazovanje Poslovna savršenost u Beogradu, u ulicu Lomina 48/1, doneseš svoju radnu biografiju, uplatiš rezervaciju i potpišeš ugovor. Za polaznike iz Novog Sada i okoline, upis se može završiti dolaskom do ulice Pavla Papa 1/IIsp, a za polaznike iz drugih gradova Srbije i regiona, procedura upisa može se završiti i online putem.

Za sve dodatne informacije, možeš nas pozvati na 0114082116, 0616648964, 069671084 ili nam pisati na email: info@bizniskursevi.com. Takođe, možeš popuniti i online formular ispod, nakon čega će te kontaktirati neko od naših savetnika za upis.

  Ime i prezime:

  Kontakt telefon:

  E-mail adresa: