Slabost drugih banaka na internetu je Vaša prednost

Neverovatan je podatak da u maloj zemlji poput Srbije posluje čak 29 banaka i 28 osiguravajućih društava. Tržište jednostavno nije dovoljno veliko da sve one opstanu, pa se, prema rečima stručnjaka, u budućnosti može očekivati smanjenje njihovog broja. Ukoliko želite da osigurate Vašu poziciju u bankarskom svetu i povećate broj klijenata, krajnje je vreme da izvučete keca iz rukava.

Da li ste znali da, iako su sve banke u Srbiji prisutne na internetu, samo mali broj njih je aktivan na društvenim mrežama, a još manji broj koristi društvene mreže na pravi način? Okrenite ovu situaciju u Vašu korist i saznajte kako da se efikasno predstavite na online tržištu, jednom od retkih tržišta koje raste iz dana u dan.

Bilo da mu je potrebna neka bankarska usluga, savet ili nešto treće, prosečni potrošač u Srbiji će prvo proveriti sve ponude putem interneta. Sigurno neće ići od banke do banke kako bi našao onu koja nudi najbolje uslove. Međutim, značajan broj banaka neće ni uspeti da vidi na internetu, jer su slabo pozicionirane na webu. Zato će se odlučiti za onu koja se najviše ističe na Guglu. Kakva je Vaša pozicija u tom pogledu?

Ako mislite da je dovoljno to što imate sajt, grdno se varate. Zahtevi tržišta su takvi da je neophodno imati razvijenu marketing strategiju na društvenim mrežama kako biste bili konkurentni. Sajt možemo uporediti sa izlogom u radnji, koji možete samo da gledate. S druge strane, društvene mreže Vam omogućavaju da ostvarite dvosmernu vezu sa klijentima. Samo ako razumete svoje klijente i njihove potrebe, možete očekivati njihovo poverenje.

Društvene mreže = marketing + podrška klijentima

Ova jednačina pokazuje da društvene mreže istovremeno funkcionišu na 2 fronta. Sa jedne strane, predstavljaju efikasno marketinško oruđe, pomoću kog Vaša poruka brzo pronalazi klijenta. Sa druge strane, one su i sredstvo komunikacije sa trenutnim i potencijalnim klijentima, pomoću kog možete odgovarati na njihova pitanja i rešavati sve nedoumice. Ako ste pomislili da to znači manje gužve u Vašim filijalama, u pravu ste.

Osim toga, Fejsbuk Vam pomaže u formiranju ciljne grupe potrošača na osnovu detaljne analize fanova Vaše stranice. To je najbitniji preduslov za kreiranje efikasnog strateškog marketinga.

Što se tiče osvajanja online bankarskog tržišta, i tu Vam pravilna upotreba društvenih mreža rešava problem. To u praksi znači da kada neko krene da pretražuje na internetu kredite, platne kartice i druge usluge koje nudite, Vaša banka će se naći u samom vrhu rezultata pretrage. I ne samo to. Pošto Fejsbuk “pamti” Vaše pretrage na webu, Vaša fan stranica i reklama će se češće prikazivati toj osobi, za razliku od banke koja je slabije aktivna na ovoj društvenoj mreži.

Biti aktivan ne znači samo svakodnevno objavljivati postove na društvenim mrežama. Sadržaj je ključni elemenat. Informativan, zanimljiv, stimulativan. A da biste znali kako da napravite takav sadržaj i kako da ga efikasno plasirate, potrebne su Vam usluge administratora društvenih mreža.

Srećom, nije potrebno da zaposlite dodatnog radnika koji će da radi taj posao. Jednostavno osposobite nekog od zaposlenih kroz obuku za administratora društvenih mreža i rešili ste problem.

Kako će community manager doprineti Vašoj banci?

Kada govorimo o društvenim mrežama, svima dobro poznati Fejsbuk je samo prvi u nizu, nikako i jedini alat koji treba da koristite. Kurs za community menadžera će Vam pokazati kako da upotrebite i Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest, Youtube i Instagram za promociju Vaše banke.

Ipak, najveći deo obuke fokusiran je na Fejsbuk, najzastupljeniju mrežu u marketingu. Možda ćete laički pomisliti da nije nikakva mudrost voditi fan stranicu na Fejsbuku. Obratite pažnju na reč “laički”. Naime, voditi zvaničnu fan stranicu nije isto što i voditi lični profil. Iza toga stoji čitava nauka, čije tajne će biti poznate Vašem zaposlenom nakon obuke.

Ukratko, Vaš radnik će tačno znati kako da:

  • pravilno komunicira sa korisnicima i pridobije njihovo poverenje
  • piše kvalitetne reklame za Fejsbuk
  • čita statistiku i koristi je pri formiranju novih strategija
  • efikasno promoviše razne akcije i promocije
  • podstakne ljude da postavljaju pitanja i šire dalje Vaš sadržaj, čime on postaje dostupan većem broju ljudi, itd.

Uz ovaj marketinški pristup, ojačaćete brend Vaće banke, eliminisati konkurenciju, pridobiti nove potrošače i učiniti da Vam se stari vraćaju. Vreme je da unapredite Vaše poslovanje koristeći tehnologije koje su Vam dostupne.

Cena obuke za administratora društvenih mreža

Obuka traje 2 meseca, 32 časa. Predavač je iskusni community manager koji je odgovoran za promociju mnogih poznatih brendova na društvenim mrežama. Zato su iskustva koja prenosi aktuelna i praktična.

Tokom kursa bavićemo se svim problemima na koje Vaša banka može naići u svom poslovanju i njihovom rešavanju. To znači da nismo opterećeni teorijom, već konkretnim primerima iz prakse. Zato je Vaš radnik odmah po završetku obuke 100% spreman za rad.

Kurs se realizuje u malim grupama (5-10 polaznika) u cilju sprovođenja što kvalitetnije obuke. Osim toga, predavači su uvek dostupni za konsultacije kako bi učinak Vašeg radnika doveli na najviši nivo.

Računari, priručnici i druga prateća oprema su obezbeđeni. Naša škola se nalazi u centru grada, a atmosfera koju negujemo na časovima podstiče polaznika na rad i individualni razvoj. Kao rezultat tog rada, na kraju obuke polaznik dobija i sertifikat o uspešno završenom kursu.

Iskoristite popust za kurs Fejsbuk administratora – upišite se na vreme

Puna cena kursa za administratora društvenih mreža iznosi 269 eura/mesečno, ali prijavom do 15.07.2018. možete obučiti Vašeg radnika za ovu poziciju za samo 129 eura/mesečno. Plaćanje se može vršiti u 2 jednake mesečne rate.

Ne dozvolite da Vaša banka bude višak na tržištu. Rezervišite Vaše mesto u grupi na vreme i ostvarite pravo na POPUST pozivom na broj 011 40 82 117 ili pošaljite mejl na adresu info@bizniskursevi.com.