Završi obuku za .NET developera i postani kandidat za juniorsku poziciju u kompaniji Protech

Od početka razvoja novih tehnologija do danas, osmišljeno je preko 700 programskih jezika! Sa toliko dostupnih opcija, oni koji tek ulaze u IT svet treba da donesu važnu odluku: odakle početi? Jedno od najboljih mesta za to je .NET platforma.

Reč je o programu sa alatima i opcijama koje .NET developeri koriste za pisanje kodova i razvijanje različitih aplikacija u Windows i web okruženju. Podržava čak 32 jezika, među kojima dominira C#, kreiran posebno za ovu platformu.

S obzirom na to da svaka kompanija, koja želi da se održi na tržištu, mora da bude prisutna u virtuelnom svetu, a .NET developeri upravo to omogućavaju – oni su veoma cenjen kadar za kojim potražnja neprestano raste.

Firma Poslovna savršenost u saradnji sa IT kompanijom Protech, u okviru projekta Obukom do posla, organizuje obuku namenjenu svima onima koji žele da zakorače u programiranje i postanu deo profitabilne industrije novih tehnologija.

Protech je kompanija iz Novog Sada koja se bavi razvojem softvera. Jedna od specijalnosti ove kompanije je razvoj “computer vision” i “machine learning” softvera.

Protechov tim se sastoji od tehnoloških entuzijasta koji su posvećeni stvaranju proizvoda sa kojima žele da poboljšaju kako privatni tako i poslovni život svojih klijenata. Ovaj tim vrednuje učenje i ambicioznost, te su njihova vrata otvorena za sve one koji su spremni da usvajaju znanja, stiču nove veštine i doprinose zajedničkom napredovanju i rastu.

Šansa za zaposlenje u IT-u

Upoznavanje .NET platforme i C# programskog jezika predstavlja siguran prvi korak u IT industriju. Naime, ovo okruženje je idealno za početnike jer poseduje brojne alate koji ti pomažu da lakše napišeš kod, a sam jezik je čitak i omogućava da temeljno shvatiš kako se neki procesi izvršavaju i zašto baš na taj način.

Sa ovim znanjem, otvaraš vrata za brojne mogućnosti: možeš da se odlučiš za kreiranje web, mobilnih ili desktop aplikacija, a na raspolaganju ti je i gejming industrija jer se C# dosta koristi u kreiranju video-igara.

Pored toga, ukoliko imaš volju da se neprestano usavršavaš i učiš, tvoje opcije su beskonačne, i već sada možeš da iskoristiš jednu. Kompanija Protech pruža šansu svima koji žele da svojim trudom, radom i zalaganjem dokažu da su spremni da postanu Junior .NET developeri, i ulože svoje veštine u uspeh celog poslovanja. Dobrodošli su svi, bez obzira na prethodno obrazovanje ili radno iskustvo. Ono što je potrebno, jeste da završiš specijalizovanu obuku za .NET developera i automatski ulaziš u proces selekcije u ovoj kompaniji.*

*NAPOMENA: Poslovna savršenost pruža samo stručno osposobljavanje za .NET development. Zaduženi za selekciju kadrova u kompaniji Protech, na osnovu selekcionog procesa sa svim polaznicima, biraju kandidata/e koji će dobiti mogućnost zaposlenja.

Kako izgleda plan i program obuke?

Obuka za .NET developera počinje 1. septembra 2022, trajaće 6 meseci i održavaće se dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta.

Filip-Ralic-300x300

Predavač je vrhunski stručnjak, dipl. inž. Filip Ralić. Završio je Softversko Inženjerstvo na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Kroz svoje višegodišnje iskustvo u IT kompanijama stekao je znanje koje uspešno prenosi budućim kolegama. Na završnim godinama studija shvata da ga zanima razvoj veb aplikacija čime se od početka rada u industriji i bavi. Karijeru zapičinje u kompaniji Comtrade, istaknutoj domaćoj kompaniji sa dugogodišnjim iskustvom na polju IT industrije. Zatim karijeru nastavlja u kompanije Sigma gde radi na razvoju iGame aplikacije. Trenutno je zaposlen na poziciji Full stack developera. Kroz svoje časove uvek se trudi da polaznicima daje praktične primere i podeli svoje iskostvo sa mnogobrojnih projekata.

Obuka se održava online putem Skajpa, uživo. Dakle, svakog momenta možeš da pričaš sa predavačem i drugim polaznicima, i da u potpunosti učestvuješ u nastavi. Takođe, ne moraš da dolaziš do škole, već možeš pratiti časove sa kojeg god mesta želiš.

 • Uvodno upoznavanje. Uvod u C# i .NET, alati za rad, okruženja, prednosti Microsoft alata, istorija jezika i upotrebna vrednost. Visual Studio interfejs. Upoznavanje sa tržištem. Individualni ciljevi i aspiracije.
 • Temelji jezika C#. Sintaksa, operatori, simboli. Konstruktori. strukture, klase, objeki, nizovi, liste, matrice. Petlje. Konvertovanje podataka. Pisanje konzolnih aplikacija. Struktura koda i best practice.
 • Objektno orijentisano programiranje. Kapsuliranje, nasleđivanje i polimorfizam.
 • Debugging. Obrada izuzetaka. Klasa Debug. Logovanje grešaka. Korišćenje memorije i garbagge collection. Otklanjanje grešaka preko
  alata za debugging. Dokumentacija koda.
 • Rad sa fajlovima. Čitanje i pisanje podataka u trajnu memoriju na disku. Rad sa folderima. Rad sa podacima u memoriji, na lokalnoj mašini, serveru na lokalnoj mreži ili preko interneta.
 • Rad sa bazom podataka. Osnove SQL-a lite i rad sa alatima za pisanje upita nad podacima (LINQ). Tabele, tipovi podataka, viewevi, stored procedure, funkcije. Backup i Restore. Optimizacija upita i procesiranje velike količine podataka.
 • Windows Forme i servisi. Pravljenje korisničkog interfejsa. Kontrole za unos podataka, validacija. Rad sa Properties formom za manipulaciju svojstva kontrole. Životni ciklus formi. Meni, toolbar, liste i data grid kontrole za prikaz podataka.
 • Događaji i delegati. Modalni i nemodijalni dijalozi. Standardni dijalozi. Event subscription i unsubscription. Važnost dobrog korisničkog iskustva u pravljenju formi.
 • Korporativni setup. Windows Presentation Framework u konjukciji sa WCF servisima i Workflow foundation aktivnostima.
 • Windows Presentation. Pravljenje bogatog korisničkog iskustva sa XAML formama. Windows kontrole. Pravljenje reusable user kontroli.
 • Web servisi. Windows Communication Foundation. XML i JSON formati. Parsiranje podataka. Serijalizacija i deserijalizacija.
 • Workflow engine. Implementacija dugotrajnih procesa kroz workflow aktivnosti u WF4.5. Korišćenje Visual Studio designera za modeliranje poslovnog procesa. Pravljenje custom stanja i aktivnosti.
 • Napredne tehnike programiranja. Upotreba refleksije u dinamičkim okruženjima. Čuvanje varijabli u konfiguracionom fajlu.
 • Niti. Multithreading programiranje i rad sa nitima. Upotreba tajmera.
 • Projektovanje informacionih sistema. Biznis analiza problema, korisnički zahtevi, specifikacija, izbor tehnologije.
 • Zaštita podataka. Korišćenje algoritma za enkripciju podataka.
 • GIT. Pravljenje git repozitorijuma i postavljanje aplikacije na Git lab server.
 • Full stack razvoj. Modelovanje baze, arhitektura rešenja, struktuiranje koda, tesiranje, isporuka rešenja klijentu i uvažavanje feedbacka.
 • QA sesije. Priprema i planovi za budućnost.

Plan i program rada prilagođen je početnicima u programiranju, tako da ti pruži veštine sa kojima možeš samopouzdano da zakoračiš u svet novih tehnologija. Naučićeš da primenjuješ principe objektno orijentisanog programiranja, i uspešno koristiš C# i .NET za kreiranje Windows i web aplikacija.

Naglasak je stavljen na praktični rad i vežbe, koje će te pripremiti za konkurisanje na juniorsku poziciju u Protech kompaniji, i dobar početak IT karijere.

Program je namenjen svim osobama sa teritorije Novog Sada i cele Vojvodine. Program mogu pohađati i polaznici iz Beograda i drugih gradova Srbije, kako bi stekli IT zvanje .NET developera, koje je trenutno među najtraženijim na sajtovima za zapošljavanje. I lako se probili na tržištu rada Srbije. Ili se možda preselili u Novi Sad radi zaposlenja u ovoj perspektivnoj IT kompaniji. Ili radili od kuće, online, kao remote posao. Pošto je Microsoft programer/.NET developer jedna od najplaćenijih pozicija u Srbiji čak i za apsolutne početnike u ovoj oblasti.

Do sada, kroz projekat Obukom do posla, kompanija Poslovna Savršenost je uspešno obučila preko 30 000 ljudi koji su želeli da pronađu prvi posao ili promene postojeći. Znanje koje su stekli tokom naših obuka i kurseva, omogućilo je velikom broju njih da se zaposle ili dobiju praksu u različitim oblastima rada. Njihove priče možete pogledati ovde.

Nakon završene obuke, a u slučaju da ne postaneš junior u kompaniji Protech, ne brini – potražnja za stručnjacima iz ove oblasti je ogromna, a ti ćeš imati relevantna znanja koja će te učiniti poželjnim kandidatom u bilo kojoj IT firmi.

Iskoristi priliku da zauzmeš mesto u najprofitabilnijoj industriji – od 1. septembra počni da gradiš cenjene i tražene veštine. Oglasi su puni pozicija u ovoj oblasti (.NET/C# developer, Microsoft programer, C# programer), pa je sada idealan trenutak da osiguraš karijeru kakvu želiš za sebe.

Prijavi se i ostvari 50% popusta

Puna cena obuke za .NET developera/Microsoft programera iznosi 21.360 dinara/mesečno. Za sve prijave do petka 08.07.2022. dobijaš kurs po ceni od 10.680 dinara/mesečno (50% popusta).

Rezervacija mesta je obavezna i iznosi 4.200 dinara (ulazi u ukupnu cenu obuke). 

Sve što treba da uradiš, ako si iz Novog Sada, je dođeš do Agencije za obrazovanje Poslovna savršenost u Novom Sadu, u ulici Pavla Papa 1/II sp, doneseš svoju radnu biografiju, uplatiš rezervaciju i potpišeš ugovor. Za polaznike iz Beograda, upis se može završiti dolaskom do ulice Lomina 48/1, a za polaznike iz drugih gradova Vojvodine, Srbije, regiona, procedura upisa može se završiti i online putem.

Za sve dodatne informacije, možeš nas pozvati na telefone: 0213002033; 0606648964 za Novi Sad, 0114082116, 0616648964 za Beograd ili nam pisati na email: info@bizniskursevi.com Takođe, možeš popuniti i online formular ispod, nakon čega će te kontaktirati neko od naših savetnika za upis.

  Ime i prezime:

  Kontakt telefon:

  E-mail adresa: